21.07.2011

Om Fransk Bulldog

Engelskmenn mener at dette er en miniatur versjon av en mye kraftigere engelsk bulldog. Franskmennene mener at dette er en original fransk rase. Uansett hvordan det ville være, hvis i det hele tatt finnes en ideell hund til selskap så er dette en fransk bulldog!

Lammefrom, men utstyrt med løvehjerte, kompakt, rask, robust, skeptisk, men ikke uvennlig, kort sagt: en stor hund i liten format, dette er ideell kamerat til bymenneske.

Fransk bulldog ser rart ut, helt annerledes enn de fleste hunder. De kalles for hundeverdenens klovn. De ser farlig ut, men er overhodet ikke det, men snarere ytterst følsomme og trofaste. De vekker første inntrykk og er bestandig munter. Dette er en klovn i filosofens drakt, stadig villig til å spøke. Det stråler allikevel rolighet og verdighet av hunden. Den virker å bestå av store motsetninger og er flott å se på.

Franske bulldogger mestrer uten problem forskjellige livssituasjoner og levekår. Valpen tilpasser seg lett til familien den skal bo hos. Hunden kan altså være aktiv leke-og turkamerat eller være rolig og fokusert venn til eldre mennesker.

Spesielt elsker franske bulldogger barn, er omsorgsfulle og er alltid villige til å leke. Franske bulldogger er blant noen få raser som kan bli ført i bånd av en 6-årig barn. Det er fordi fransk bulldog er tålmodig, hengiven og har ikke tendens til å dominere. Franske bulldogger som typiske selskapshunder trenger mye kjærlighet, oppmerksomhet og er utrolig følsomme. Derfor er hunden lykkelig kun i nærkontakt med familien.

Når det gjelder å lære, så er franske bulldogger veldig intelligente og lettlærte, men kan være sta, fordi noen ganger liker de å ha egne meninger.

Ettersom hunden er aktiv, våken og tøff egner den seg også bra som vakthund.

(Tekst fra leclouseque)

I midten av oktober

får jeg en fransk bulldog. Den skal hete Arthur.
Før den kommer må jeg spare en del. Og lese mye om rasen og valpeoppdragelse.
I dag har jeg spilt fiolin utenfor butikken og det gikk veldig bra :-)